Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Hanbok - costumul traditional coreean

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Hanbok - costumul traditional coreean la data de Mar Feb 28 2012, 16:12

ShinJiHyun

avatar
Eels
Eels
Hanbok este rochie tradiţională coreeană. Acesta este deseori caracterizat de culori vibrante şi linii simple, fără buzunare. Deşi termen înseamnă literal "haine coreeană", hanbok astăzi de multe ori se referă în mod specific la hanbok de Joseon dinastiei şi este purtat ca uzura semi-formale sau formale în timpul festivalurilor tradiţionale şi de sărbători. Hanbok modern nu urmeaza exact stilul reale purtat în Joseon dinastiei din moment ce a trecut prin unele schimbări majore în cursul secolului 20, din motive practice.
De-a lungul istoriei, Coreea a avut o tradiţie de îmbrăcăminte dublu, în care conducătorii şi aristocraţii a adoptat diferite tipuri de mixt străine-a influentat stilurile de indigene, în timp ce oamenii de rând au continuat să folosească un stil distinct de îmbrăcăminte indigene, care astazi este cunoscut sub numele de Hanbok 1 Alcătuirea de bază şi Design
1.1 Jeogori
1.2 Chima
1.3 Baji
1.4 Po
1.5 Jokki şi magoja
1.6 Şeful de viteze
1.7 copii hanbok
2 ocazii
3 Istoric
3.1 Antichitate
3.2 Joseon dinastiei
3.2.1 uzura de zi cu zi
3.2.2 Hanbok pentru ocazii oficiale
3.2.3 materialul şi culoarea
3.2.4 cap Veşminte
3.3 externe influenţă
4 A se vedea, de asemenea,


Hanbok femeilor tradiţională este alcătuită din jeogori, un tricou sau un sacou bluză şi chima, o fusta wrap-în jurul valorii, care este de obicei purtat plin. Ansamblul este adesea numit chima jeogori. Hanbok Men constă în jeogori şi baji pantaloni, ceea ce înseamnă în Coreea. Baji au fost pantaloni largi în hanbok bărbaţi tradiţional.


Jeogori şi chima
Jeogori este haina de bază superioară a hanbok, care a fost purtat de către bărbaţi şi femei. Acesta acoperă partea de arme şi partea superioară a corpului purtatorului . forma de bază al unei jeogori compune din Gil, git, dongjeong, goreum şi mâneci. Gil este secţiunea mare îmbrăcăminte atât în ​​partea frontală şi spate şi git este o banda de material care ornamente gulerul. Dongjeong este un guler detasabil alb plasat pe la sfârşitul git şi este, în general pătrat oprit. Goreum sunt blana-siruri de caractere care se leaga jeogori . Jeogori femeii poate avea kkeutdong , o manşetă colorate diferit plasate la sfârşitul mâneci. Există două jeogori care pot fi mai vechi descoperiri arheologice au supravieţuit. Unul dintr-o Heo Yangcheon Clan Mormântul este datat 1400-1450,în timp ce celălalt a fost descoperit intr-o statuie a lui Buddha de la Sangwonsa Templul , care a fost datată în 1460.

Formă de Jeogori sa schimbat de-a lungul timpului . Jeogori timp ce pentru bărbaţi a rămas relativ neschimbat, jeogori femei dramatic scurtat timpul dinastiei Joseon, ajungând la o lungime cel mai scurt cu privire la sfarsitul secolului 19. Cu toate acestea, datorită eforturilor de reformare şi din motive practice, jeogori moderne pentru femei este mai mult decât omologul său anterioare. Cu toate acestea lungimea este în continuare deasupra liniei taliei. În mod tradiţional, goreum au fost scurte şi înguste, cu toate acestea goreum moderne sunt destul de lungă şi largă. Există mai multe tipuri de jeogori în funcţie de material, tehnica de cusut, şi forma.


Chima
Chima se referă la "fusta", care este numit, de asemenea, a cântat (裳) sau pistol (裙) în Hanja . jupon, sau stratul de fustă este numit sokchima. În conformitate cu picturi murale rămase de Goguryeo, precum şi o jucărie de lut excavat din vecinatatea Hwangnam-dong, Gyeongju, femeile purtau o primă Goguryo chima, şi apoi jeogori peste chima, care acoperă centura sale.

Deşi fuste dungi, mozaic, şi fuste gored sunt cunoscute din perioada Goguryeo, din dinastia Joseon cel puţin fuste s-au făcut din pânză dreptunghiulară, care a fost cutat sau s-au adunat într-o bandă de fusta.Această betelie extins trecut fusta tesatura în sine, precum şi legăturile de format, astfel încât fusta ar putea fi fixate în jurul valorii de trunchi.

Sokchima fost în mare parte făcut într-un mod similar cu overskirts până la începutul secolului 20 atunci când bretele s-au adaugat, mai târziu în curs de dezvoltare într-un corsaj fără mâneci sau fustă "reformate" Până la mijlocul secolului 20,. Unele exterior chima au avut, de asemenea, câştigat un corsaj fără mâneci, care a fost apoi acoperite de jeogori.

Baji
Baji este termenul oficial pentru "pantaloni" în coreeană. Acesta îndeplineşte rolul similare astăzi pentru pantaloni moderne, dar Baji este frecvent utilizat în Coreea pentru orice tip de pantaloni. Există două benzi în faţa baji, şi o persoană poate strânge până ori de câte ori este necesar.

Po
Po este un termen generic referindu-se la o haina exterior sau pardesiu, care a fost purtat în mare parte de bărbaţi din perioada Goryeo până în perioada Joseon . Durumagi este o varietate de po care a fost purtat pentru a proteja de frig. Aceasta a fost larg purtat ca o haina de exterior peste jeogori şi baji. Este numit, de asemenea, jumagui, juchaui, sau juui.

Jokki şi magoja
Jokki (조끼) este un tip de vesta în timp ce magoja este un sacou exterior. Deşi jokki şi magoja au fost create de la sfârşitul dinastiei Joseon, în care cultura occidentală a început să afecteze Coreea, articole de îmbrăcăminte au fost considerate piese de îmbrăcăminte tradiţionale. Fiecare plus, este purtat de peste jeogori pentru căldură şi stil. Magoja a fost un stil de îmbrăcăminte iniţial Manchu, dar a fost introdus în Coreea de Sud după Heungseon Daewongun, tatăl regelui Gojong întors din exil politic în Manciuria în 1887 . Magoja derivate din magwae că el purta în acel moment pentru a proteja vreme rece din regiune. A fost bine pentru a menţine căldura şi uşor de purtat, astfel încât magoja a devenit popular în Coreea. Este numit, de asemenea, "deot jeogori" (literal "un exterior jeogori") sau magwae.

sursa.wikipedia.com

2 Re: Hanbok - costumul traditional coreean la data de Dum Feb 17 2013, 08:44

nina_ametist

avatar
Super Eels
Super Eels
multumesc de informatii - interesant de stiut aceste detalii ! desi vedem bineinteles seriile si filmele coreene din care am retinut deja in mare lucruri despre costumul lor traditional, pana acum n-am citit detaliat despre asta !

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum